Bine ai venit pe Webagro
Despre Statistici GDPR Termeni si conditii
Cauta
Facebook
Aboneaza-te
YouTube
62 clipuri
Categorii
Home Produse Producatori Video Noutati
Intra in cont
Altele
Branzeturi/Lactate
Carne »
Ceai
Ciuperci
Compot
Conserve
Fructe
Gem / Dulceata
Legume
Miere / Polen / Propolis
Muraturi
Pachete
Paine / Panificatie
Paste fainoase / Faina
Patiserie / Cofetarie
Sirop
Suc »
Ulei
Vin
Zacusca
Noutati     Vezi toate
01
Sunt pregătite 20.000 de certificate de origine false
02
RO-WINE Festival 2023
03
România nu trebuie sa fie de acord cu interzicerea exportului și a t
Descopera
« »
  »   Video   »   StaÈ›iunea de Cercetare -Dezvoltare pentru CreÈ™terea Bovinelo din Sighetul MarmaÈ›iei
Stațiunea de Cercetare -Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelo din Sighetul Marmației
Vizită la Stațiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor din Sighetul Marmației.

Bruna de Maramureș este în atenția tuturor celor de la stațiune, principala preocupare a cercetătorilor fiind nutriția și reproducția Brunelor. Aceste taurine sunt urmărite atent pentru selecție și ameliorare genetică, pentru a asigura creșterea numărului de efective la nivel național.

În materie de cercetare, Stațiunea din Sighet a obținut crearea unui nucleu de taurine de rasă Brună cu potenţial biologic ridicat - producții medii de lapte de aproximativ 4.000 de litri/cap.

Iar în calularea mediei, nu au fost luate în considerare campioanele de la Sighet: Iza, care în lactația a patra, pe 305 zile lactație normală, a produs 11.662 litri lapte, cu 4,33% grăsime și 505 kg grăsime pură, precum și Pastora cu peste 8.000 de litri lapte.

Am discutat cu reprezentanții stațiunii de cercetare despre ceea ce au reușit până în prezent să obțină, fiind notabil faptul că din acest nucleu de vaci mame de taur, au distribuit anual, ca material de reproducţie, aproximativ 70-80 tăurași, precum şi sute de viţele de prăsilă care au permis ameliorarea potenţialului biologic al rasei Brună în zonele de creştere, mai ales de deal şi munte (Iaşi, Neamţ, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea etc.).

În ciuda problemelor financiare severe cu care se confruntă, Stațiunea de cercetare a reușit să furnizeze material de prasilă valoros, livrând 3.976 tăuraşi pentru montă naturală şi 2.185 tăuraşi în reţeaua de testare SEMTEST Baia Mare, Iaşi, Craiova, Bucureşti etc. Se poate!
Prezentari video     Vezi toate
« »